Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odwrócenie ról - chaos?
Autor Wiadomość
• artist77 • Offline
Super Moderator

Ilość postów: 330
Reputacja: 17
Odwrócenie ról - chaos?
Dostałam dziś od mojej przyjaciółki maila z zapytaniem co sądzę o tekście Wojciecha Eichelberga:

"Człowiek jest jedynym gatunkiem, w którym samice starają się bardziej od samców o to, by wyglądać efektownie. W świecie przyrody, począwszy od rybek i gadów, poprzez ptaki i ssaki, to samce są bardziej atrakcyjne i kolorowe. W ten sposób konkurują między sobą o dostąpienie zaszczytu prokreacji. Wśród ludzi jest odwrotnie.
(...) coś tu się odwróciło. Żyjemy w czasach męskiego spisku, którego istotą jest odrzucenie porządku przyrody. (...) Z punktu widzenia biologicznej ewolucji gatunku niedobra jest sytuacja, w której kobiety muszą się starać o mężczyzn, bo to znaczy, że nie ma selekcji. To kobieta powinna wysyłać sygnał, a mężczyźni się o nią pojedynkować. A ten, który będzie naprawdę najlepszy, dostąpi zaszczytu przedłużenia swojego genotypu. Na skutek tego spisku mężczyzn, wiele kobiet ma dzieci z byle kim. (...)
Gdyby to kobiety urządzały konkursy siły, dzielności i dorodności, tak jak to się dzieje w przyrodzie, wszystko wyglądałoby inaczej. Wśród zwierząt bardzo niewielu samców jest nominowanych do przedłużenia gatunku.
(…) mężczyźni są coraz mniej sprawni seksualnie. Kobiety muszą wkładać coraz więcej wysiłku w to, żeby w ogóle zwrócić na siebie uwagę facetów, którzy siedzą z piwem przy stoliku i nawet nie chce im się wstać. (…) facetom poprzewracało się w głowach. Po co mają się starać, skoro to o nich zabiegają?”

No cóż ja sama nie mogłabym tego lepiej wyrazić.... zgadzam się z tym tekstem w 100%
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-05-2010 19:56:48 przez artist77.)
13-05-2010 19:26:42
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz 

Skocz do:

MyBB, © 2002-2012 MyBB Group | © 2010 CouCiebie.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.