Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 1 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Idea portalu couCiebie
Autor Wiadomość
• halusia • Offline
Super Moderator

Ilość postów: 455
Reputacja: 7
Idea portalu couCiebie
Ekipa administracji naszego portalu swojego czasu dosyć mocno napracowała się, by to miejsce było inne od wszystkich w internecie.

"CouCiebie" stało się portalem zamkniętym, a to oznacza, że każdy może tu wejść, zalogować się, utworzyć własny profil, ale.... nie każdy może tu zostać.

[Obrazek: bannercuc750x100.gif]

Zyskaliśmy miano portalu LUDZI NA POZIOMIE

Dosyć mamy stresów w życiu realnym. Codziennie ktoś z nas styka się z chamstwem, niewłaściwym podejściem czy brakiem poszanowania.

Dlatego Opiekunowie Serwisu dokładają wszelkich starań, by to miejsce było wolne od stresów, nieporozumień czy kłótni.

Tu spotykamy się po to, by odpocząć... wypić wspólnie kawę, porozmawiać, i wesprzeć drugiego człowieka, gdy dopadły go trudne chwile.

Jeżeli ktoś jest innego zdania.... Miejsca w internecie sporo... Każdy znajdzie dla siebie coś ciekawego.

Internauto.... zanim zdecydujesz się zostać z nami, przeczytaj, proszę uważnie regulamin.
Zastanów się, czy to miejsce Ci odpowiada...
Bo portal "couCiebie" jest portalem ZAMKNIĘTYM!

Stworzyliśmy również akcję na rzecz wzajemnego szacunku wśród Internautów.

[Obrazek: 1da36389f4.jpg]

Oto nasze logo.

Szanujemy się wzajemnie, jesteśmy wobec siebie kulturalni i wspieramy się.

I dotyczy to KAŻDEGO, kto przebywa na tym portalu. Zarówno nowo przybyłych, jak i starych bywalców - bez wyjątku.

Pozdrawiam serdecznie i życzę dobrej zabawy z nami bez kłótni i złośliwości,

Koło zamknięte... kielich wypity... los wypełniony...
05-02-2010 17:43:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
kamea45 Offline
Przyjaciel

Ilość postów: 284
Reputacja: 11
RE: Idea portalu couCiebie
Internauta to ja - dla kazdego dobroć ma Smile
A kto z nami wojuje - niech zważa na słowa i nie przecholuje !!!
Portal wyjatkowy - tu zawsze ciekawe rozmowy ..
Czasem nerwy kogos ponosza - a Moderatorzy o rozwagę proszą !
Uszanowac by sie zdało - kiedy ludków nam przywiało Smile
A sami dobrze wiecie - wśród Cucolków przecie zyjecie Big Grin
05-02-2010 17:50:03
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
joanna1960 Offline
Przyjaciel

Ilość postów: 240
Reputacja: 10
Tak jak już wspomniałam CUC jest dla mnie miejscem gdzie odpoczywam ..DRUGI DOMSmile
Czuję się bezpieczna na portalu dlatego nie raz i nie dwa nawet za dużo gadam o sobie..i nie zwracam uwagi że to ktoś może wykorzystać w sposób który by mi nie odpowiadał..Nie dopuszczam nawet takiej opcji!!!
Ale tak jak Haluś pisze...nie widzą mi się ludzie..nie muszę brać czynnego udziału w rozmowach..to nie!!..Nikt na siłę nikogo jeszcze nie uszczęśliwił !!!.
Może to nie raz i dwa denerwować i same nie raz o tym pisałyśmy że sobie cukrujemy..ale wydaje mi się że te nasze rozmówki dla niektórych wyglądają puste i gołosłowne; ale też trzeba pomyśleć że tak miłych słów dana osoba w życiu realnym nie ma wcale:(To też taka forma terapii...Jestem dla kogoś ważna...i to się liczy!!!Bo w tej chwili tego potrzebuje!!..Troszku egoistycznie mówię ..Ale chyba coś w tym jest
Wiec wszystkich którzy chcą naprawdę uczestniczyć w życiu portalu zapraszam do Odpoczynku..Tu jest na prawdę BEZPIECZNIE...
Dziękuję Opiekunom że stworzyli mi warunkiSmile
05-02-2010 18:08:58
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
• artist77 • Offline
Super Moderator

Ilość postów: 330
Reputacja: 17
Asiu - Ty też jesteś częścią tworzenia "tych warunków" na portalu jak również Majka Smile Wszyscy pamiętamy, że pełniłyście tu także rolę Opiekuna Serwisu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-02-2010 18:20:10 przez artist77.)
05-02-2010 18:18:21
joanna1960 Offline
Przyjaciel

Big GrinBig Grin
Dzięki Kasiu...To stary CUC hahah..Teraz tylko kibicowałam !!!No taki czas dla mnie..Blush
Mi się podoba i nowy!!I jak na razie na ile czasu i sił ..to jestem!!!!Big GrinBig GrinBig Grin
05-02-2010 18:29:41
• halusia • Offline
Super Moderator

Kampania na rzecz wzajemnego szacunku wśród Internautów.

Karta Etyki Internauty na Poziomie.

1. Szanuj swojego rozmówcę jak w realnym świecie

2. Twoje internetowe działania mają swoje skutki w świecie rzeczywistym

3. Nie podsycaj konfliktów swoimi działaniami

4. Staraj się ignorować prowokacje i ich autorów

5. Buduj przyjazne relacje z innymi współużytkownikami Internetu

6. Zwracaj uwagę na wulgaryzmy

7. Reaguj pomocą w stosunku do osób będących ofiarami prowokacji lub przemocy w Internecie

8. Nie działaj na szkodę innych Internautów.

9. Traktuj innych w taki sposób jakbyś sam chciał być potraktowany

10. Zachowaj spokój w sytuacjach budzących duże emocje

11. Przemyśl swoje wypowiedzi zanim je opublikujesz

12. Daj innym przykład zachowania Internauty na Poziomie
[Obrazek: billboardcouciebie750x1.gif]

Jaki cel ma akcja i skąd pomysł na jej zorganizowanie?

Cel: zbliżenie do siebie ludzi i uświadomienie, że po drugiej stronie monitora siedzi człowiek, który również ma uczucia.

Ilu z nas spotkało się z agresją, obrażaniem lub stało się ofiarami manipulacji emocjonalnej w „sieci”?

Jest kilka przyczyn takiego stanu rzeczy.

Pierwszą z nich jest poczucie anonimowości w internecie.

Powstawały już pomysły na ograniczenia w tej sferze,

jednak nie były one przyjmowane z zachwytem, a wręcz traktowane jako zamach na wolność.

Anonimowość nie jest największym problemem. Co zatem?
Irytujące prowokacje, manipulacje, obraźliwe i wrogie nastawienie do innych internautów, chęć niszczenia relacji między ludźmi w sieci to cele osób, które kompletnie nie zdają sobie sprawy z tego, że ich działania są odbierane przez drugą stronę jako destrukcyjne i niezgodne z zasadami życia w realnym świecie. Często określane przez nich samych jako „niewinna zabawa”.

Wystarczy poczytać komentarze pod artykułami na wielu popularnych serwisach.

Czy te osoby w rzeczywistości, w barze, na ulicy, w sklepie czy też klubie podczas dyskusji, zachowają się podobnie jak w internecie?

Otóż nie.

Czas najwyższy zbudować Kartę Etyki Internauty oraz uświadomić użytkownikom serwisów, że nasze działania na klawiaturze przynoszą konkretne reakcje w świecie rzeczywistym.

Osoby chętne przy pomocy redagowania takiej Karty mile widziane.
Czas najwyższy zbudować Kartę Etyki Internauty oraz uświadomić użytkownikom serwisów, że nasze działania na klawiaturze przynoszą konkretne reakcje w świecie rzeczywistym.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-02-2010 20:23:14 przez halusia.)
05-02-2010 20:18:38
bonpo Offline
Przyjaciel

Ilość postów: 52
Niezwykłość i fenomen Cuc - a można dopiero ujrzeć i docenić , gdy gości się w wirtualnych rynsztokach chamstwa z prawami syberyjskiej kniei i braku szacunku dla czegokolwiek i kogokolwiek .

Niestety wiele jednostek traktuje ekran niczym latrynę dla swych frustracji czy maniakalnej nienawiści , którym może bez żadnych przeszkód dać wartki upust ; niejednokrotnie z siłą tsunami tudzież z wolą "walki " i z " zasadami " jaki cechuje ring w klasie " MMA "...

Za enklawę człowieczeństwa w sieci ; jak zawsze dziękuje Wasz jeszcze i wciąż ; Bonio .

Gdzie jest jezioro , tam przylecą łabędzie .
06-02-2010 14:12:58
joanna1960 Offline
Przyjaciel

Wczoraj jechałam samochodem na zakupy i mieliśmy włączone Radio ZET...Jejku już myślałam ..że to o naszej akcji ..bo właśnie była audycja..,,Bezpieczny w sieci"..
Bardzo dużo mówiono szczególnie o dzieciach ..o komunikatorach ..jak rozmawiać z nieznajomymi.
Wiele było powiedziane właśnie o bezpieczeństwie ..i o zachowaniu w necie.
więc akcja zatacza coraz szersze kręgi..Big GrinBig Grin
Jestem za tym aby jak najwięcej mówiono i robiono w tym kierunku.Nie unikniemy styczności z komputerem i komunikowaniem się w ten sposób..to Nasza przyszłość..Big GrinBig Grin
Ale tak jak wszędzie gdzie są ludzie ..muszą obowiązywać reguły zachowania..Inaczej się NIE DA!!!!!
07-02-2010 16:00:10
• halusia • Offline
Super Moderator

A my - Administracja tego portalu bardzo Wam dziękujemy Smile

Bo to Wy tworzycie ten nastrój, to Wy pilnujecie, by było tu miło i bezpiecznie Smile

Bez waszej pomocy, byłoby nam o wiele trudniej..... Smile

[Obrazek: 11178868ed1.gif]

08-02-2010 09:57:13
halina195000 Offline
Jestem bo lubię tu być
*

Ilość postów: 6
Reputacja: 0
(08-02-2010 09:57:13)halusia napisał(a):  A my - Administracja tego portalu bardzo Wam dziękujemy Smile

Bo to Wy tworzycie ten nastrój, to Wy pilnujecie, by było tu miło i bezpiecznie Smile

Bez waszej pomocy, byłoby nam o wiele trudniej..... Smile

[Obrazek: 11178868ed1.gif]

Dzień dobry !!! Próbuję się dostać na wasz wątek ale nie wiem czy mi się uda !! Jestem nowa!!Shy
No i nie wyszło mi!!!:H
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-03-2010 11:24:34 przez halina195000.)
11-03-2010 11:14:48
Odpowiedz