CouCiebie.pl - Forum Ogólnotematyczne. Społeczność przyjaciół.

Pełna wersja: Shoutbox - ograniczenia czy nowe opcje?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Okno shoutbox zaczyna być bardziej obciążone niż normalnie. To powoduje problemy techniczne.

Jakie macie propozycje zmian, które pomogą usprawnić shoutbox lub je odciążyć?

Ograniczenia?
Konta VIP Użytkowników?

Czekamy na propozycję i konstruktywną dyskusję.
Za każdy pomysł dziękujemy.
A może w takim razie wróćmy do abonamentu....

Przecież na starym cucu i rak praktycznie tylko najbardziej aktywni wykupowali....

Będzie choć część kasy na utrzymanie serwerów... W końcu to miejsce nie jest za darmo. Każdy właściciel MUSI za to płacić.

Na każdym portalu jest tak, że znikoma część ruchów jest za darmo.
Chcesz pobawić się inaczej - płać.... wykup coś tam....

W końcu 11 zł na mc to nie jest aż tak wielka kwota, której nie można by wydać....

A pamiętając stare czasy cuca - tych, co nie byli w stanie sobie sami wykupić (bo i tak bywało) zawsze znalazł się jakiś Aniołek, co dopomógł...

A ograniczenia typu: 300 postów... hm...

Na obecną chwilkę to tylko Przemijasek dostąpił by tego zaszczytu. I co...? Pisał by sobie tam.. a muzom....
Gadał by sam do siebie Big Grin

I obawiam się, że wrócą te czasy, że zwykły uśmieszek będzie zaliczany do liczebności postu.
I jak to będzie miało się do postów, które faktycznie wnoszą konkretne treści???
Przecież będzie liczyła się ilość a nie jakość....
Obawiam się że taką polityką zaczniemy schodzić na przysłowiowe "psy"...
A mamy miano "Ludzi na Poziomie" !!!

Ja sporo piszę na forum, ale Dalibóg.... daleko mi do trzysetnego postu....

To już wole smska za 11 zł wysłać i mieć dostęp wszędzie.

To takie moje prywatne dywagacje... Reszta może być innego zdania Smile

JESTEM ZA.... !!!
w koncu po to tu jestesmy by sie ,,bawic'' ..i do tego jest potrzebna szybka wymiana ..mysli'''.~~
ja tam sie nie znam na tym, co to jest shoutbox.. czat czy inne okreslenie.. no nie znam sie i juz na tych nazwach .. ale chce pisac sobie bez ograniczen ,jak juz jestem na tym .. CZACIE... SHOUCIE czy jak mu tam ..
BO WŁASNIE NA TYM polega fajna zabawa.. maslo..
maslane .. oki .. ale tak mysle sobie ja !!
(25-01-2010 22:11:29)halusia napisał(a): [ -> ]A może w takim razie wróćmy do abonamentu....

Przecież na starym cucu i rak praktycznie tylko najbardziej aktywni wykupowali....

Będzie choć część kasy na utrzymanie serwerów... W końcu to miejsce nie jest za darmo. Każdy właściciel MUSI za to płacić.

Na każdym portalu jest tak, że znikoma część ruchów jest za darmo.
Chcesz pobawić się inaczej - płać.... wykup coś tam....

W końcu 11 zł na mc to nie jest aż tak wielka kwota, której nie można by wydać....

A pamiętając stare czasy cuca - tych, co nie byli w stanie sobie sami wykupić (bo i tak bywało) zawsze znalazł się jakiś Aniołek, co dopomógł...

A ograniczenia typu: 300 postów... hm...

Na obecną chwilkę to tylko Przemijasek dostąpił by tego zaszczytu. I co...? Pisał by sobie tam.. a muzom....
Gadał by sam do siebie Big Grin

Ja sporo piszę na forum, ale Dalibóg.... daleko mi do trzysetnego postu....

To już wole smska za 11 zł wysłać i mieć dostęp wszędzie.

To takie moje prywatne dywagacje... Reszta może być innego zdania Smile

Zgadzam się w 100% i jestem za...
Jestem za propozycja Halusi
Wolę zapłacić ,a nie mieć ograniczeń
(25-01-2010 22:29:59)majka213 napisał(a): [ -> ]Dlatego między innymi napisałam na shoucie,że jedynie Przemijasek wkrótce miałby prawo wypowiedzi tam,wszystkim innym baaaardzo daleko.
I ja jestem teraz mniej aktywna w związku ze zmianami w moim zyciu.Czasami mam tylko czas,żeby własnie zajrzeć na shouta,przywitać się Smile
Jeśli konto VIP,to właśnie może płatne tak jak było to kiedyś.
Napewno nie podoba mi sie pomysł jakiegokolwiek limitu postów na forum,za bardzo przypominami to słynne 4 świnki za post Smile

Chodzi też o rozkręcenie tego forum. Zauważcie, że wszyscy piszą na shoutboxie, bo tak jest łatwiej. Ale tak nie zbudujemy forum. Tam mogą być tylko drobne wypowiedzi a nie całodniowe dyskusje. Takie coś jak dyskusje i rozmowy proszę na forum.
Sibulku.... Ty nie grzesz.....
Od początku to już sporo postów się tu napisało... I to całkiem fajnych, treściwych...

Żeby to zapełnić, potrzeba czasu. Każdy z nas ma jakieś tam życie w realu.
Nie ma czasu, siły, weny... .żeby tak klepać i klepać tutaj...

Jest potrzeba duszy, to się pisze....

Od razu to Krakowa też nie zbudowano....
O butach jednej z Was i o zmianach w Twoim życiu możesz pisać na shoutboxie a reszta i lekkie tematy na forum. Musimy jakoś rozwinąć treść na forum.
(25-01-2010 23:32:30)sibul napisał(a): [ -> ]O butach jednej z Was i o zmianach w Twoim życiu możesz pisać na shoutboxie a reszta i lekkie tematy na forum. Musimy jakoś rozwinąć treść na forum.

Sibul ...
My nie MUSIMY rozwijac tresci na forum .
My MUSIMY Ci napisac ze ... MY NIE MUSIMY ... MY MOZEMY .
Jak dorosniesz i dojrzejesz emocjonalnie to zrozumiesz powyzsze
dwa zdania.
A teraz napisz ( niech Ci ulzy Smile ) ... Hammerfall jak Ci sie nie podoba
to WYPAD .
P.S
I nie przeszkadzaj Nam ... doroslym w dyskusji gdyz My ... dorosli
wiemy ze My NIE MUSIMY ... MY MOZEMY Smile
Jestem za tez za jakas tam odplatnoscia. Od poczatku reaktywacji byla mowa o czyms takim , proba dyskusji .
Oczywiscie Szefostwo na Dzien Dobry ... nie ...alez...precz Smile ale teraz juz OK.
By Autobusik zwany CouCiebie jechal z gorki i pod gorki paliwa potrzebuje a nie dadza go nam za darmo .
A tez i autostrady kosztuja ... myc Autobusik to we wlasnym zakresie proponuje.
Tylko niech ... do Sibula chcialem juz... ale przeciez NIE MUSZE Smile.
P.S
A wiec jestem za ... pytanie teraz ... Ileeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ?
Troszkę tu jesteśmy i to akurat wszyscy co się jakoś kupy trzymają wypowiedzieli się na ten temat ,więc grono jest jednak ścisłe.Nie widzę nikogo nowego ..
Z mojego punktu widzenia wygląda to mniej więcej tak ..
Wiem że cały czas Administratorzy pracują nad polepszeniem i zmodyfikowaniem portalu...Na początku mieliśmy czat..ale jak powstało forum ..i shoutbox..wygodniej mi osobiście było z mojego profilu zaglądnąć w okienko niż wychodzić całkowicie i wchodzić tylko i jedynie na czata!!..
Mogłam sobie czytać forum ..i zaglądać kto rozmawia..Niestety z czatu nie miałam takiej możliwości .
Więc tak jak i większość ..jestem za tym żeby zapłacić!!Może będzie większy prąd i wartko będziemy przepływać przez shoutboxa....WinkBig GrinBig Grin
Stron: 1 2
Przekierowanie